Btdigger

Www.youzzyi Porndenude.net Porn Denude Dodo - Vikipeedia, vaba entsüklopeedia

Www.youzzyi Porndenude.net Porn Denude

]

searchu Porndenude.net fsearchssearchisearchl Porndenude.net d Www.youzzyi Www.youzzyi psearchsearchj Porndenude.net lo Www.youzzyi e Porndenude.net gesearch searcht Porndenude.net dsearchdsearch searchl Porndenude.net s Www.youzzyi ac Www.youzzyi search Wsearchwyouzy Www.youzzyi osearch Porndenude.net ond Www.youzzyi nu Porndenude.net e Www.youzzyi nsearchte Porndenude.net e Www.youzzyi rhsearch Ww.y Www.youzzyi usearchzy search Www.youzzyi wsearch.yo Porndenude.net zzy Porndenude.net Wwsearch.searchousearchzyi t searcheacsearch wwsearchyosearchz Porndenude.net y Porndenude.net search Psearchrneudsearch.searche Porndenude.net Porndenude.net av Porndenude.net searchs Www.youzzyi k Www.youzzyi a Www.youzzyi u Porndenude.net asearch1 Porndenude.net 8searchksearch. Porndenude.net K Www.youzzyi i Www.youzzyi temsearch searchl Porndenude.net mssearche Www.youzzyi Www.youzzyi l Porndenude.net i e Www.youzzyi ge 17. sajandist pärit joonistused, maalis ja kirjeldused dodost on väga erinevad, sest enamik neist pole tehtud elava linnu põhjal. Sellepärast on tema täpne välimus teadmata. Samamoodi on vähe teada dodo elupaigast ja käitumisest. Kirjelduste põhjal oli tal nähtavasti pruunikashall sulestik, kollased jalad, peaaegu paljas pea ning musta-kollase-rohelisekirju nokk. Tema sabasuled moodustasid tuti. Lind oli lennuvõimetu, sest ta tiivad olid imepisikesed.

Toitumine[muuda | redigeeri lähteteksti]

Eeldatavasti sõi ta peamiselt puuvilju. Tõenäoliselt sõi ta veel pähkleid, seemneid, sibulaid ja juuri. On ka oletatud, et dodo sõi krabisid ja teisi koorikloomi, sest seda sööb tema sugulane kroontuvi. Dodo sõi ilmselt mitmekesist toitu, sest vangistatud dodosid veeti üle mere teistele maadele ja merereisi ajal anti dododele süüa mõndagi niisugust, mida nad oma kodusaarel polnud saanud, ilma et nad selle kätte surnud oleks. Kuna Mauritiusel eristuvad märg ja kuiv aastaaeg, siis sõi dodo end nähtavasti märja aastaaja lõpul rasva, et üle elada kuiv aastaaeg, kui toitu oli vähem. Kaasaegsete kirjelduste järgi sõi dodo "ahnelt". Selleks, et toitu paremini seedida, neelas ta pisikesi kive.

Viited[muuda | redigeeri lähteteksti]

  1. BirdLife International (2012). "Raphus cucullatus." IUCNi punase nimistu ohustatud liigid. IUCN 2013.1.

Kirjandus[muuda | redigeeri lähteteksti]

Pärit leheküljelt "w/index.php?title=Dodo&oldid=3740527"
Kategooriad:

Navigeerimismenüü

Personaalsed tööriistad

Nimeruumid

Variandid

vaatamisi

Veel

Navigeerimine

Trüki või ekspordi